Port of Aalborg – tæthedsprøvning

Del projektet

bygherre

Port of Aalborg

kunde

Per Aarsleff A/S

byggeperiode

6 juni 2022

OM PROJEKTET

Port of Aalborg er i løbet af de seneste år vokset til at være en af Danmarks største erhvervsparker samt et vitalt logistikcentrum. Med viden og innovation som vores nøgleord får I fleksible og ideelle rammer til erhvervsmæssige og industrielle formål. Vi tænker både i symbioser og ressourcedeling og udnytter ressourcer med omtanke for proaktivt at skabe nye forretningsmuligheder.

Omdrejningspunktet er en igangværende udvidelse af kajen på 100 meter, en ny 250 meter lang stenkastning samt etablering af et tilhørende terminalområde på i alt 27.800 kvadratmeter på Østhavnen i Aalborg. En ny 95 meter Ø110 pvc kloakrør, som skibe kan koble sig på for at tømme deres spildevandstank, blev pålagt en tæthedsprøvning.

Udviklingen af et klimavenligt kajanlæg ved Aalborg havn er derfor blevet pålagt dokumentation for tætheden af deres nye kloakrør, der modtager spildevand fra skibe. Opgaven er givet videre til A/S Karl Jensen. Siden 2015 har A/S Karl Jensen kunne udføre tæthedsprøvning af ledninger og brønde med mobilt udstyr.

Resultater af tæthedsprøvning afleveres i en rapport med tilhørende tegning, der dokumenterer omfanget

I mange år har der være anvendt betonrør til kloakering, og disse har efterhånden set bedre tider, hvorfor renovering er påkrævet. Ligesom ved nyt husbyggeri, hvor der kræves tæthedsprøvning af huset, så stiller miljømyndighederne krav om at det, der ligger under jorden, nemlig kloaknettet, også er tæt. Det kan fx være i forhold til nedsivning fra utætte rør, som kan resultere i en generel forurening eller påvirkning af grundvandet.

Alle tæthedsprøvninger udføres efter dansk standard DS455 og/eller DS/EN1610. Der anvendes mobilt anlæg. Som resultat af prøvningen laves en rapport (dansk).

A/S karl Jensen arbejder med

  • Tæthedsprøvning

 

KONTAKTFORMULAR

KONTAKTINFO

Du er altid velkommen til at kontakte os på følgende oplysninger. Vi ser frem til at høre fra dig.

Lupinvej 14, 9500 Hobro

Hobro Havn, Nordre Kajgade 5, 9500 Hobro

© Copyright - A/S Karl Jensen - All Rights Reserved