Tæthedsprøvning af kloak – Rockwool

Del projektet

kunde

Rockwool

OM PROJEKTET

Siden opførelse i 1977 er isoleringsvirksomheden Rockwool i Ø. Doense vokset i takt med efterspørgslen, og er i dag Danmarks største. I mange år har der være anvendt betonrør til kloakering, og disse har efterhånden set bedre tider, og renovering er derfor påkrævet. Som ved nyt husbyggeri, hvor der kræves tæthedsprøvning af huset, så stiller miljømyndighederne krav om, at det der ligger under jorden, nemlig kloaknettet, også er tæt. Det kan fx være i forhold til, at nedsivning fra utætte rør kan resultere i en generel forurening, eller påvirkning af grundvandet. Rockwool er derfor blevet pålagt, at dokumentere tætheden af deres interne kloaknet. Opgaven er givet videre til A/S Karl Jensen. Siden 2015 har A/S Karl Jensen kunne udføre tæthedsprøvning af ledninger og brønde med mobilt udstyr. Se også reference Tæthedsprøvning.

Alle ledninger er blevet spulet, og der er lavet TV-inspektion til fastlæggelse af rørenes tilstand. Herefter er dårlige/defekte rør blevet renoveret, enten som udskiftning til PCV, eller strømpeforet. Strømpeforing er en teknik til renovering af defekte kloakker, ved hjælp af en særlig filt- eller glasfiber-slange, der imprægneresmed polyester, epoxy eller silikat, og udhærdes med varmt vand eller damp. Fordelen ved strømpeforing er, at det er muligt at renovere ledningen uden opgravning. Det har i det konkrete tilfældes været en stor fordel der, hvor der var meget daglig trafik, eller rørene var store eller lå dybt, med bygninger i nærheden. Løsningen kan ligeledes anvendes på brønde. Efter renoveringen er rør og brønde blevet tæthedsprøvet. Resultater af tæthedsprøvning afleveres i en rapport med tilhørende tegning, der dokumenterer omfanget.

Alle tæthedsprøvninger udføres efter dansk standard DS455 og/eller DS/EN1610. Der anvendes mobilt anlæg. Som resultat af prøvningen laves en rapport.

KONTAKTFORMULAR

KONTAKTINFO

Du er altid velkommen til at kontakte os på følgende oplysninger. Vi ser frem til at høre fra dig.

Lupinvej 14, 9500 Hobro

Hobro Havn, Nordre Kajgade 5, 9500 Hobro

© Copyright - A/S Karl Jensen - All Rights Reserved